Хладилници – завладяващото и полезно в покупката им.

Хладилници – завладяващото и полезно в покупката им.

В селектирането на хладилни електроуреди със сигурност искаме класа, предвещаваща , дълга и безпроблемна употреба на хладилника, по размерите на нашия стандарт. Съществено значителен е момента , когато се нуждаем от покупка на хладилници – съществена подробност от вашето всекидневие и битие . Ще ви срещнем с няколко интересни факти около изобретяването на първите хладилници, ще ви лансираме разликите на разнообразието от асортименти и естествено , ще ви препоръчаме къде сте способни да се спрете най-надеждните и удачни разновидности хладилници.

Древното начало на хладилниците

Нашите предшественци даже не намирали необходимост от охлаждане на храната, а просто са я изяждали веднага след лов, риболов, бране на реколтата или добиване от природата. Прехранването е било нищо повече от метод за оцеляване , ден за ден , а не сетивното наслаждение от кулинарната магия , познато ни днес . Най-първичното хрумване за по-дълготрайно и качествено съхранение на храна била чрез съдове с вода, стоящи изложено на вятър пространство, завързани с мокра кърпа или оставени на студено по време на нощта. В по-късен момент осъзнали, че разтворени в течност точно определени соли консумират доста голямо количество топлина и решили да ги употребяват за охлаждане на напитки . Най-старите подобия на термоизолирани помещения, където се задържа температура по-ниска от тази на заобикалящата среда били дупки в стените на сградите или изкопавани в почвата , запушени с клони и изпълнени със сняг или лед. В дворовете на някои императори имало предназначен отряд около сто души , осигуряващ грижата за изстудяването , като се започне храната на масата и се стигне дори до мъртвото тяло на покойния владетел .

Вижте нашите хладилници 1
Вижте нашите хладилници

Първите машини притежаващи названието „Хладилник“

През 18в. са разпознати принципите на засиленото отделяне на топлина, а през 19в. за първи път се появява наименованието „хладилник“, загатнато от Томас Мур. С прогресивното еволюционно развитие на населението и технологичния иновационен взрив в тези години се заформя и потребността от охлаждане и съхранение . Бизнесът на изнасяне на придобит естествено получен лед от реките и езерата се развил с такъв размах с такъв мащаб , че преноса достигнал 25 млн. т. Първият появил се прототип на приспособление произвеждано лед е представен 1862г. от Едмонд Кар във вид на техника , правеща по 200кг. лед в рамките на час.

Първият исторически патентован хладилник

Шарл Тепие е френският академик, който за първи път постигнал същността на втвърдяване на амоняка, но не патентовал откритието си и живял до края на дните си в пълна немотия и недоимък . След известен период от време неговото иновационно чудо застанало в основата на възникването на нашите хладилници. През 1834г. американският изследовател Джекъб Пъркинс изкарва първия патент за електрично изстудяване за създаването на компенсионно устройство работещо с етер, това е първообразът на масови хладилници. Тази разновидност на машината получавал заряд с ръчно задвижвана помпа, която изстудявала въздуха посредством обмен между две камери. В първите години на 20в. стартира и последователно обширно завладяване на домакинствата.

Каталог хладилници 2
Каталог хладилници

Интересни факти относно хладилниците

Странно и почти абсурдно е в наше време да си изградим представа за всекидневието без направата на нашите добросъвестни домашни помагачи, носещи името хладилници. Ако погледнем в историята обаче , ще осъзнаем , че това чудо на техниката , в този си вид, се ражда сравнително скоро.

Същност и характерности на хладилника „Мраз 75“

Мраз 75 има безупречен вид на дизайнерска мебел. Специално разработеният механизъм на дръжката обещава плътно запушване на вратата и със сигурност отделя от външната температура . Задвижван с абсорбционно дифузен хладилен агрегат, чиито предимства пред компресорния е тихата му работа .

Правилното място за избор на хладилници

Техмарт е магазин, осигуряващ грижа за цялостното поддържане на свежестта във вашият дом. Осигурява огромен асортимент на едра и дребна техника, инструменти и мебели за интериора и градината. Пред вас ще се разкрие разнообразие от видове на различни марки в ценови диапазони , подхождащи на всеки стандарт и условие . Широкият избор на видове превръща намирането на покупка лесно и приятно. Разполагате със независимостта да спестите време, нерви и усилия с прекрасно структурирания онлайн магазин, с работещи квалифицирани служители, с които бихте могли да споделите всяка подробност и бърза и безплатна доставка до всяка точка на територията на страната.

Повече за  хладилници 3
Повече за хладилници

Първо национално участие в изобретяването на хладилници

Първият модел познатият ни охладителен шкаф , създаден от родни изследователи носи името „Мраз 75“ и е произвеждан в промеждутъка на годините 1958г. и 1962 г. във фабрика за хладилници на територията на столицата . Първите излезли около десет хладилника , за кратко получили доверието на сънародниците и се наложили пазара. До 1962г. обема на производство достигнало до големина от шест хиляди броя пуснати в продажба хладилници.

Винаги сте добре дошли да се спрете на вашият хладилник.

В магазина на фирмата на територията на Перник или в страницата в интернет . Вижте още, освен хладилници и всякакъв друг вид техника или обзавеждане за своите домакинства и най-съкровени места като например:

телевизори

абсорбатори

микровълнова

фурна за вграждане

прахосмукачка

съдомиялни

инверторни климатици

климатици /цени/

смартфони

конзоли

ютии

сокоизстисквачки

епилатори

хлебопекарни

плотове за вграждане

хладилници за вграждане

готварски печки

лаптопи

Прахосмукачки роботи

Аудио слушалки

Фотоепилатори

Кафемашини

Самобръсначки

Перални за вграждане

Сушилни

Бойлери

Таблети

Изключително качествени хладилници 4
Изключително качествени хладилници
Повече за  хладилници 5
Повече за хладилници
Най-добрите хладилници 6
Най-добрите хладилници
Видове хладилници 7
Видове хладилници
Разнообразие от хладилници 8
Разнообразие от хладилници
Повече за  хладилници 9
Повече за хладилници
Най-предпочитаните  хладилници 10
Най-предпочитаните хладилници
Оферти за хладилници 11
Оферти за хладилници
Намерете най-добрите оферти за хладилници 12
Намерете най-добрите оферти за хладилници
Информация за хладилници 13
Информация за хладилници
Вижте хладилници 14
Вижте хладилници

Древното начало на хладилниците
Първите машини притежаващи названието „Хладилник“
Първият исторически патентован хладилник
Интересни факти относно хладилниците
Същност и характерности на хладилника „Мраз 75“
Правилното място за избор на хладилници
Първо национално участие в изобретяването на хладилници
Винаги сте добре дошли да се спрете на вашият хладилник.

Leave a Reply